-->

Kura-Kura dalam perahu.. pura2 xtahu???

Views

Penggunaan bunga2 bahasa dalam kehidupan seharian memang x dinafikan selalu sgt digunakan
yela, kita kan berbudi dan berbahasa..
eceh.. ahaha
tapi ada gak kdg2 soalan2 y diutarakan tu agak hampeh bila ditanya

what's the point of asking me that??


sebab ikut logik akal pn dh leh agak jwpnnye

Hahaha


contohnya:

1)Bila orang nampak anda baring tutup mata....
Soalan: Hyee! tidur ke?
Jawapan: Tak la,aku training mcm mana nak mati nanti...

2)Imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair,dia mesti tanya gak:
Soalan: Nak repair tv ke?
Jawapan: Tak la,aku bosan! so sje aku bwk tv ni jln2.

3)Time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti tanya anda:
Soalan: Hyep! da bangun?
Jawapan: Ish,aku tengah tido sambil berjalan-jalan...

4)Kawan anda call phone umah anda dan...
Soalan: Hello?.. Ada mana ?
Jawapan: Kat sini haa ,kat bus stop!!!

5)Diorg nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah..
Soalan: Eh baru mandi ke?
Jawapan: Ehh! Mana ada , Aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!

6)Anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan tanya anda..
Soalan: Ada orang tak?
Jawapan: ( *Suara Kiut* ) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!
 


Haha.. sekadar hiburan

leh la jwb mcm ni kalu ada org tnye soalan2 ni kat anda ye
tapi, kalu org lebih tua mcm mak ayah, atuk nenek segala bagai
toksah la jwb cmtu ye
mau kena pelempang 'free' x berbayar

have a nice weekend

:) 






credit to: FB profile

9 comments:

  1. sabar jela ngn soklan camtu..huhu

    ReplyDelete
  2. ahaha.. kan2? tp cm lwk je jwpn dia bls kan?

    ReplyDelete
  3. Ahaha sabar jelahkan bila ada orang tnya soalan sengal mcm tu -.-

    JOM JOIN ? :) Segmen
    Untuk Mengenang kembali zaman kanak2 kita ! And menaikkan lagi rasa kasih pada Kanak2 !.

    dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. biasa orang tanya nak kepastian je., kalau jawab macam tu esok² takde sape nak ambik tahu dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe sbb kdg2 bosan dgn soklan y sama... ahaha

      Delete
  5. hahaha..training nak mati..

    kawan2 kalau mcj waktu malam selalu tanye..'Nisa,ko dah tidur ke?' rase nak baling je diorg gune seliper jamban..hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha , lawak lah . diorang tu dah x de soalan nk tanya , huhu

    ReplyDelete
  7. dear yayah,bile nk update?huhu

    ReplyDelete
  8. Sebelum mereka soal saya dengan soalan "bodoh", saya dah siap warning awal-awal. Kadang-kadang, rimas juga kalau ditanya benda yang tak sepatutnya ditanya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...