-->

Suratan atau Kebetulan?

Views



Dalam hidup kita, kadang2 banyak surprise kan
orang yang kita sayang pergi meninggalkan kita dalam sekelip mata
hilang kwn, hilang saudara
accident, pastuh patah riuk sana-sini
lumpuh tiba2
bencana alam
dan mcm2 lagi la kan

kadang2 tu, kita sendiri x menyangka yang kisah hidup kita ni
dah mcm kisah telenovela melayu
dalam 1 saat, semua boleh berubah 360degree 
membuatkan kita terus terjatuh kadang2
sampai rasa mcm xleh bangun semula

pernah jadi mcm ni x korang?

setakat ni, aku belum hadapi ujian2 sedahsyat itu
mungkin ALLAH lebih mengetahui diri aku y lemah untuk menangkis sume tu
tapi, kuasa ALLAH yang menentukan
bila2 masa je Dia berhak uji aku 
dengan nikmat dan bala
cuma, aku takut 
andai tiba hari itu, hati aku rapuh...
bila nikmat ditarik balik oleh sang PenciptaNya

Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara:
1. Kaya sebelum miskin
2. Lapang sebelum sempit
3. Muda sebelum tua
4. Sihat sebelum sakit
5. Hidup sebelum mati

 
Semoga Allah masih bukakan hati kita semua untuk menerima hidayah daripadaNya
aamiin

OST vs Story

Views

sejak menjadi penunggu di rumah selama sebulan lebih ni
*nampak sgt kaki tv kat umah*

dah jadi habit aku join nyanyi skali lagu tema 'Ariana Mikhail'
hehehe
siap kena tegur lagi ngan Tok wan dek bising sgt
bajet suara sedap nyanyi kat bilik karaoke
yela
aku pun nak gak feeling2 syok sendiri
tapi maybe terlalu 'feel' or menghayati sgt cite pun x bape ok kot
nanti terbawa2 sampai ke mimpi
nampak sgt cm org xde 'life' kan..... sigh =.='
hihi

aku nak share thought pasal OST
kalau perasan la kan, mostly setiap 'story' x kisah la
hindustan ke, korea ke, *melayu tidak terkecuali
mesti ada gak iringan lagu dalam sesebuah kisah
ada yang best

ha, mcm lagu 'Sedang Apa dan Dimana' nyanyian Sammy Simorangkir
OST utk Ariana Mikhail
mula2 layan drama ni sebab ada Sein yang ensemacho tuh
then, ntah camne leh terjebak terus minat cite ni
siap setiap kali iklan kat tv9 y ada muka diorang
muka aku hepi mcm ni ------>
fangirling sorang2

skrg ni lagu tuh jd favourite aku dh
sbb bila dgr lagu tuh, automatik aku teringat cite Ariana Mikhail tuh


lagu2 iringan aka ala2 OST ni sebenarnya leh *upgrade feeling or penghayatan kita tentang sesebuah jalan cerita
boleh dikatakan macam penambah perisa la gak kot
menyedapkan lagi suasana

ada yang theme song 'spooky' semacam, leh mewujudkan suasana suspens 
lagu2 cinta aka jiwang2 ni maybe sesuai dengan suasana romantik
x gitu?
hehe

lastly, sape minat cite ni, angguk sorang2..
hehe
tu je..

bye!!!

Menanti dan terus menanti.......

Views

Mak dan ayah berkongsi prinsip yang sama
bila berkaitan dengan penantian





"Biarlah kita yang menunggu
Jangan sampai orang lain yang menunggu kita"




tapi, bukan ke penantian tu 1 penyeksaan?

sebab tu kalau nak pergi mana2
selalunya aku yang rileks gila ni pun blh kelam-kabut
disebabkan prinsip ni
ahahaha

tapi, tapela..
sekali-sekala berkorban


:awal2 sem dh serabut+kelam-kabut dengan jadual baru:
ahahaha

semangat nak belajar masih berkobar-kobar.. iye dok? 
masih terlalu awal untuk dipersoalkan
kita tunggu dan lihat ye
1 penantian
hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...