-->

asam pedasku x menjadi...

Views
hari ni aku try masak asam pedas.. kononnya nak practice masak la.. at last, 'asam' je lebih.. pedas nye x.. hahaha..
bila sedar asam pedas aku x sesedap mana, aku terpaksa habiskan juga sbb xde orang y nk tlg abeskan.. nanti membazir.. bila dah last2 hirup tuh, terasa sedap plak sambil teguk air oren.. that's the art of cooking.. actually, aku teringin sangat nak blaja masak sedap2.. tapi, belum sampai seru kot.. blaja dari pengalaman bak kata kawan aku.. keke.... y penting ikhlas time masak tuh.... baru ada feel.. hehe... 
nway, thumbs up yayah.. keep it up!

still missing Yongseo.. haish

Views
banmal song the best!

almost 2 months Yongseo leaved "We got married' program but I still miss them so much.. entah apa la love spell yang diorang buat kat diri aku nih sampai hati aku terpaut ngan diorang kan.. yang pastinye, aku admit yang aku btol2 fanatik ngan diorang..
siap donlod agi FMV Yongseo version.. haha..

mula2 aku kenal Seohyun, aku search pasal dia dalam Youtube, then aku terkejut sebab tgk dia 'date' ngan Yonghwa.. time tuh aku blom betul2 mengenali both of them.. then, aku tgk Seohyun ni comel sgt2.. and plus, dia lagi muda dari aku.. my dongsaeng.. tapi dia nampak lagi matured daripada aku kan.. hehe.. x kesahla.. yang penting aku respect dia sbb dia innocent, kuat berusaha dan cute.. :)

Yonghwa, aku kenal dia since tgk cte You're Beautiful.. x kenal dia sbg leader CN Blue agi time tuh.. then, bila aku follow diorang.. baru aku taw yang aku sebenarnya dah jatuh cinta (love at the first sight) ngan diorang... kekeke~

time tuh aku ngah frust sbb bertepuk sebelah tangan.. so, bila aku layan diorang, automatik hati aku sembuh bila tgk cute nye diorang ni.. mcm real couple..

both of them have their own charms that always make my heart flutter when I'm watching them together.. biar la orang ckp diorang awkward.. sbb bagi aku mula2 mmgla awkward.. tapi, lepas tuh aku happy sbb Hyun opened her heart to Yonghwa.. haha.. so sweet...


every Saturday night, I will wait patiently in front of my laptop to see update of their episodes.. my heart always duguen duguen.. hahaha.. mcm aku plak yang bercinta kan?? eventhough diorang jarang ada skinship, tapi aku nmpk keikhlasan diorang.. sekurang2nya Yonghwa paham Hyun x biasa.. alahai, romantik juga Yonghwa sebenarnya.. dan Seohyun juga telah mempengaruhi aku untuk buat scrapbook.. hihi..


after they ended WGM, memang terasa sunyi and sentiasa nantikan update2 baru dari diorang.. memang kalau blh aku nak tgk diorang in real relationship.... kalau diorang get married for real, mmg aku sanggup fly g Korea.. haha.. that's one of my wishes in my life...
why both of you are very cute???? aigoo...

To Yonghwa and Seohyun,
I really hope both of you succeed in everything you passionately done in your life... be healthy and always happy because I will always support both of you.. You two are really amazing that brings something new in my life.... Yongseo couple forever in my heart... with lots of love

baru lepas main buai.......

Views
petang ni main buai ngan sepupu and adik2 kat umah Tok Su.. macam budak2 kan aku nih? peduli apa, asalkan aku bhgia.. keke
best kan jadi budak2.. xde masalah nak kena pikir.. main guling2 pn xde orang nak pandang pelik.. aigoo.....
lawaknye muka najmi.. haha
Aishah, Tirah n Najmi..
najmi and I
jauh merenung ke atas??


senonoh btol adik aku sorang ni posing




nak buai pn blh posing.. keke

masa untuk bersenang-lenang

Views
semalam kitorang nervous gile sbb ada presentation LI kat MARDI Bukit Tangga.. da la kebanyakan RO dan other staffs pn ada kat situ.. memang melompat2 la aku semalam sbb x well-prepared nak ckp kat depan.. alhamdulillah, kitorang sume dapat present dgn baik walaupun ada juga kesilapan teknikal made by myself.. hoho.. blh pula x keluar tajuk kat PPT tuh.. adeh la.. mmg terkejut tahap cipan time tuh smpai lupa nak perkenalkan nama.. haha..... :)
da mcm ala2 high school musical lak kitorang.. hehe :D.. ni last pic ngan membe2 praktikal UMT
penyampaian sijil dari Pengurus stesyen MARDI Bukit Tangga, En Khadzir b Darus

baru seharian aku kat rumah.. pagi tadi semai anak pokok petola ngan apa ntah lagi satu pokok.. Tok Yah cakap nanti puasa leh makan sayur tanam sendiri.. hehe.. bagus2, berfikiran jauh.. aku pn kena jadi mcm Tok Yah gak la gitu.... ttbe terasa rindu lak kat MARDI.. sob.. sob..
aku nak cari kerja sikit la lps nih... nak cari duit sendiri.. nanti blh la bayar hutang2 kawan, beli baju baru n blnje adik2 mkn.. keke.. ni la rutin sbg akak sulung.. family comes first... hehe
ok la... jom mkn nasi goreng berwajah.. hehe.. masakan orang lain tapi topping I buat sendiri k...
yummy..
enjoy...


dh nk abes praktikal... yahoo!!

Views
akhirnya.....
setelah 6 minggu aku kat MARDI Bukit Tangga ni
berakhir sudah perjuangan kami disini... :)
(actually ada 2 3 hari agi sblm tamat secara officialnye)
memang sayu gak rasa hati ni nak tinggalkan MARDI ni
rasa mcm kitorang kat sini da mcm famili sendiri
diorang baik, ramah dan penuh kasih sayang
hehe XD
lepas ni kalau blh nak keje kat Kilang Gula belakang umah tu
leh gak cari pendapatan sendiri sementara tunggu sem break ni kan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...