-->

buah putat? apa tu???

Views
sebenarnya aku pun pertama kali nampak buah ni.. aku ingatkan pucuk putat je ada.. rupanya buah putat pun ada.. keke.. kenali lebih lanjut tentang buah ini beserta khasiatnya...
klik sini




buah putat.. kelat rasanya, tapi banyak khasiatnya
jeng jeng jeng

:: Seorang kakak ::

Views

dulu, aku selalu terfikir, mampukah aku jadi seorang kakak yang baik kepada adik2 aku...
aku akui aku bukanlah seorang kakak mahupun anak yang baik kepada ahli keluargaku sendiri..
aku juga tidak pandai meluahkan apa yang terbuku di hati kepada insan yang aku sayang.. :face59:
terlalu berat sebenarnya tanggungjawab yang dipikul sebagai seorang kakak.. dulu aku mengimpikan seorang akak yang boleh mendengar masalah aku, berkongsi segalanya dengan aku..
mungkin itu juga harapan adik2 aku terhadap diri aku...


alhamdulillah, walaupun aku anak sulung, tapi aku x pernah kekurangan kasih sayang dari 'akak' yang lain.. terima kasih akak2 yang selalu disampingku di saat aku memerlukan seseorang... :)

aku mengaku aku bukanlah seorang kakak yang baik... tidak pandai menjaga dan merawat adik aku yang sakit.. hati aku ni sebenarnya sakit setiap kali aku memarahi adik2 aku.. bukan bermakna aku tidak menyayangi, cuma kadangkala mood aku kurang baik.. aku hanya mahukan yang terbaik buat diorang, cuma... biarlah.. aku saja yang mengetahui... 


sempena Sister's day ni, aku ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan... akak sayang adik2 akak.. dan akk harap sangat korang jadi insan yang berguna pada keluarga, agama dan negara kelak.. akk sentiasa doakan korang bahagia dunia akhirat.. semoga kita mampu bertemu lagi di syurga nanti bersama2 keluarga tersayang.. insyaAllah... :face12: 


to all insan yang bergelar 'kakak', just express your love to your loved one... and I would like to send my appreciation towards all your sacrifice and love for being a sister..... may Allah bless~


:125:




":face16:Your sister has been with you through good times and bad. Treasure the warm memories and tell her you love her :face16:"

::klinik desa::

Views
setelah beberapa lama x menjejakkan kaki ke klinik ( sebab dh lama x demam), aku langsung xtaw prosedur kat klinik tuh.. by the way, cite nye begini.. adik aku demam.. emak and ayah suruh aku pimpin dan temankan adik aku jumpa doktor.. mula kat kaunter, kena tunggu giliran.. panas badan adik aku.. dah mencecah 39.6 degree celcius da.. tapi, xleh lawan aku lagi.. hehe.. dulu, aku demam mesti 40 DC.... then, adik aku kena amik ujian darah.. maybe sbb nak pastikan kalau2 kena denggi ke kan.. teringat plak zaman sekolah dulu.. aku selalu demam.. pastuh bila g hospital kerajaan, mesti kena buat ujian darah.. tapi, x sakit pun.. maybe sebab suhu badan aku terlalu tinggi kot.. lepas jumpa doktor, aku pun tolong amik ubat kat farmasi... abes cite.... adik aku masih lagi demam.. x kebah lagi... rajin2 makan ubat.... semoga cepat sembuh ye, Najwa..

" Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara"
1. Sihat sebelum sakit
2. Muda sebelum tua
3. Kaya sebelum miskin
4. Lapang sebelum sempit
5. Hidup sebelum mati

berkebun::

Views
ni la hasil kami mencangkul~ hehe...
senyum kambing
hihi.. kami model petani moden
budak2 ni eksyen je lbih

najmi pn rajin berkebun

pokok pisang

ber-blogging dan bercerita...

Views
best ke berblog ni?? lecehla.. x larat nak update hari2.. sume tuh pernah terlintas gak dalam kepala otak aku ni.. tapi, bagi aku blogging nih satu kepuasan dan juga medium untuk aku berkongsi maklumat dan pengalaman.. seronok berblogging ni sama macam scrapbook.. hehe, well, aku memang rajin decorate scrapbook aku.. penuh dengan gambar2 Kpop.. haha.. at least bila aku tgk content dlm buku tuh, terasa terhibur sbb aku jadikan semua ni sebagai hobi masa lapang.. bila stress, boleh baca apa yang pernah aku tulis..keke..
bercerita?? actually, sbg seorang blogger yang bagus, dia sepatutnya mampu memberikan pembaca2nya respons yang baik.. tapi, mungkin bagi aku masih setahun jagung dalam dunia blogging ni.. belum tercapai dek jari-jemari ni nak menyusun kata2 dan hikayat.. namun, akan ku cuba yang terbaik.. sekurangnya2, aku masih dapat kepuasan dan secebis ilmu yang berguna buat diri satu hari nanti...
may Allah bless~
smile can make us 'younger'.. ehem2..


senyum sokmo XD


" A smile is the lighting system of the face, the cooking system of the head and the heating system of the HEART"

Ana Lulu

Views
tadi aku enjoy sangat tgk Ana Lulu kat Tv3.. comel sangat dia.. and dia sama mcm aku.. fashion disaster.. haha.. plus, dia pn berperangai mcm budak2.. kami serupa~ haha.. tapi sekurang-kurangnya aku xdela kena ejek ngan kawan2 sbb berperangai pelik.. kuikui =.=.... aku pun suka bunga matahari... sama macam Lulu dengan Kiki...... ok2, nanti tgk lagi, then cari persamaan lagi.. hehe.. best2
ni "Ana Lulu" with Yayah's version.. keke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...