-->

Fokus!

Views



 
 
Hee... dah lama x online..
kekok plak nak menaip..
huhu
so, rasa mcm nk copy paste je.. 

soalan-soalan ini xde kaitan dengan hidup atau mati...
cuma nak menguji sejauh mana konsentrasi anda 
Syarat-syaratnya mudah sahaja:
 
jawab spontan, jangan byk fikir,
baca satu demi satu,
concentrate!!!



 
KITA MULA :
 
Permainan konsentrasi warna
 
1. Kertas A4 apa warna dia ?



2. Asap warna dia ?

3. Tisu warna dia apa ?

4. Lembu minum apa ?

yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sbb lembu minum air.
Rambut anda warna apa?
Tulisan ini warnanya apa ?
Jalan raya warnanya apa ? 
Kelawar tidurnya bila ?

Sape jawab malam?? angkat tangan??
Nampaknya konsentrasi anda terganggu. sbb kelawar tidur siang hari.

1. Warna cendol apa ?

2. Daun kelapa warnanya apa ?

3. Warna bagi kebanyakkan rumput ?

4. Harimau makanannya apa ?

yang jawab rumput itu salah. sbb harimau makan daging.
Hehe..
peace
may ALLAH bless

Bunga-bunga Cinta?

Views




Aku dah kat rumah skrg :)
dengan perasaan penuh bahagia dan aman damai nye dapat berada di kampung halaman
*eceh, jiwang semacam.. ok2.. xde kena mengena pun kan? hehehe

Aku nak luahkan hasrat hati ni... senanye aku teringin sgt nk tgk bunga tulip



ala, yang byk kat Lisse, Holland.. negara Belanda tuh
(poyo lak dia, ada je kat LakeTown tuh xnk g tgk)
aha, biar mimpi sampai ke bintang, x gitu?? muahahaha

Apa kes ttbe cte pasal bunga ni?
Well, aku kan homosapiens sp y gender nye 'perempuan'
mcm x best lak kan, ok la... WANITA
aku akui aku pun turut suka sesuatu yang indah
mcm 
:
:
BUNGA

Bunga ni ada simbolik tersendiri mengikut jenis:

Nak tahu?? meh usha bunga2 nih.. dun worry la, saya bkn florist, xde nye nak paksa2 kalian belikan utk saya pn :)


1. Pink Rose : 
Love, Grace, Gentility, You’re so Lovely,
Perfect Happiness, Please believe me

Aku suka tengok bunga ros pink yang lembut dan menyentuh hati perasaan ni.. sebab ianya mcm sgt romantik.. bila dipandang la.. ahaha..



2. Hibiscus : Delicate Beauty


Aku selalu je dpt bunga nih daripada adik2 aku kalau main2 kat umah... so, maknanya aku nih 'delicate beauty' la kan.. muahaha.. ke *sleeping beauty


3. Sunflower : Homage and Devotion

Bunga segala bunga, ok tolak bunga rafflesia.. y tuh besar gak...
bunga nih sangat la ceria.. so, kalau nk pujuk si isteri ke, awek x digalakkan.. ahaha
cuba hadiahkan kat diorang... mana tahu hati yang rajuk bisa dipujuk.. alolo, sweetnye :)


4. Tulip : Symbol of The Perfect Lover
Ok, sape baik hati nk kasi aku ladang bunga tulip? angkat tangan laju2...

Oh, tulip kesayanganku.. sangat la sesuai ngan maknanya y simbolik utk 'perfect lover'.. Ok, I'm waiting for Mr Right tu kasi aku.. lambat lagi kot, beli sendiri jela jwbnya.. buang tabiat ke apa.. ahaha


5. Rosebud Moss : Confessions of Love


6. Rose Single Full Bloom : I love you, still love u


7. Bouquet of Withered Flowers : Rejected Love


ok, yang part nih memang aku xphm.. da reject xpyh la kasi bunga y dh layu.. lagi bertambah sedih kan.. apalah.. ahaha

Banyak lagi 'languange of flowers' nih
kalau korang rajin, tnya je Mr Google okies
Salam sayang semua
Take care


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...