-->

Jom Karaoke

Views
salam jumaat semua

hari ni saya nak ajak sesape yang rasa mcm nak meluahkan perasaan yang terbuku di hati dengan 

KARAOKE!

tapi jangan 'over' sangat dah la XD
kang x pasal-pasal jadi Perang Dunia Ke3 lak kan ? kekekeke
ni list lagu karaoke aku kat bilik

1. The Boys SNSD
2. Pink So What
3. Flying Without Wings
4. If We Ever Meet Again Katy Perry ft Timberland
5. Sunset Glow Big Bang
6. Stacy Kisah dongeng

Jom karaoke.. hehehe





Realiti Tak Seindah Fantasi

Views
nih gaya kalu baca nota pelajaran XD

Korang pernah x baca novel cintan-cintun?



tipu la x pernah baca, ehehehe..
kalau ye pn x pernah baca novel, mesti pernah gak ter'tengok' love story kan?

especially the girls la
siap ngan cte Fairy Tale pn abes dilayannya (ok, ada la terasa sket2)
dan setiap kali aku baca novel mcm tuh, selalu terdetik di hati aku
nak jadi watak utama mcm dlm novel tuh..
ala-ala sweet gitu.. 

(except for imagining the perfect appearances and so on)
siap pernah berhasrat nak tulis esei pasal kisah cinta sendiri...
tapi sampai sekarang x tertulis lagi sbb otak, akal dan hati still xleh nak figure out who's the unlucky guy to be my hero?
Oh, my hero! *nosebleed

alalala, nama pn hikayat sendiri.. ikut suka author la kan? kekeke
dan akhirnya, aku kembali ke dunia realiti...

sebab dunia fantasi aku hanya wujud bila aku baru lepas baca novel cinta, tengok cite cinta, dan apa-apa yang berkaitan dengan cinta.. 
kdg2 tgk cite cinta pn leh stress, haish


bagi aku, dunia fantasi adalah dunia ciptaan sendiri.. yang kita sendiri menjadi watak utama, kita juga yang menentukan 'prince charming'.. dan watak2 sampingan yang lain

dunia realiti???

dunia di mana aku belajar menjejakkan roh dan jasad di atas sebuah kenyataan
di mana aku belajar erti susah payah gembira sedih menjadi seorang insan
blh menang award la nangis ala2 terharu cenggini

aku mengenali peritnya kehilangan

dalam erti kata sebenar
walaupun mungkin tiada 'happy ending' disebaliknya

aku tetap bersyukur sbb masih lagi berpijak di dunia realiti XD

p/s: kepada sesape y rasa pening baca entri nih, harap maaf :) 
effect bila dh rasa lemas dengan pujukan hati nak mencoret, tangan hanya mampu menari di atas keyboard menconteng entri, sory)


1st drawing yang merapu tapi menjadi

Views
disebabkan baru je lepas sakit pale akibat ber'chenta' ngan Biostat..
aku mengambil keputusan utk 'rest'kan otak dengan menconteng guna paint ( x men ah conteng2 dinding ni, VANDALISME tau!)

asalnye xtaw nak lukis pe..
then tangan mula mengukir mengikut seni tari jari-jemari
then, terhasil lah En Nyunyu yang sengih semacam je gayanye..

haha XD
ilang tension
kejap je la
dah kena sambung stress ngan menghadap 'chenta' ku lagi
BIOSTATISTICS...
telah menyebabkan aku menjadi penconteng ter'kejam' di dunia seni..
ok, bye2

Aku jumpa series baru yang menarik!!!

Views
Di dalam kekalutan dan serabut dengan semua test dan assignment yang menjerit melolong minta disiapkan...



sempat lagi aku menjadi pencuri masa (TIME IS GOLD)
dengan melayani series baru 'Once upon a time'

kalau rasa mcm nak tengok, korang leh tgk online kat ABC network.. aku nak explain dlm English aci je kan? :)

Once Upon a Time is an adaptation from the 'fairy tale' characters which have been brought by the Evil Queen to our own world (reality)... in Storybrooke, Maine (jgn tanya sbb aku pn xtaw kat mana :)
After they entered this world, all of them are cursed to forget about their own characters they supposed to be....The characters remain in themselves actually without them noticing... there's no such happy ending in the real world.. that's what the Evil Witch want it to be...
Emma Swan, played by Jennifer Morrison is Snow White and Prince Charming's daughter who was already predicted by Rumpelstiltskin to be the savior of the curse by Evil Witch..
So, what's next.. go watch by yourself and find some new excitement and uniqueness in this 'fairy tale modern stories'..have fun watching :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...