-->

:: Udah2 la tu::

Views
hurm.. setelah agak lama menyepi.. tetiba rasa mcm nk luahkan apa yang aku rasa lepas tgk 2 artikel pasal group Malaysian yang ala-ala nak tiru Kpop style.. adeh la.. kalu korang free2, try la google 24:7 ngan Gula2.. haish, bukan nk kutuk.. cuma rasa mcm x best je bila diorang buat pose cmtuh.. kalu Gula2 tuh leh tahan la gak sebab diorang pmpuan.. mostly non-Muslim.. so, mmg x kesah la pakaian diorang cmtu.. tp 24:7 tuh mmg lgsg aku xleh terima.. hurm...
*sigh
baru2 ni pn ada artikel dlm paper yang statement nye lbih kurg begini.. Awas, remaja terlalu fanatik dengan Kpop.. heh, plis la.. kitorang minat je k.. bukannya pegi menagih ke, merempit ke.. that's what we called hobby.. slh ke ada hobi mcm tuh??
plik2..
artis kita sendiri pn ada pengaruh masing2.. normal la tuh bila kita tend nk minat something different.. lagi satu, pakaian yang menjolok mata?? setahu aku la, Korea mmg pakai mcm tuh.. diorang bkn islamic country mcm kita.. kita sendiri pn ada je pakaian yang menjolok mata, so, baik tegur y dekat di mata sblm menerjah orang di sana..
memang saya akui, saya pn leh dikatakan fanatik gak.. tp setakat nih leh agi pikir baik buroknye.. nk tgk movie pn kalu dh byk sgt elemen2 y x elok.. aku x layan gak.. pikir2 la sendiri ek....
however, aku still fanatik dgn Kpop.. ahaha.. mak ayah aku pn x oppose since diorang taw ni la hobi aku.. tq2.. :)

:: happy birthday to Nur Aini Sainin::

Views
pejam celik, pejam celik.. dah hampir 9 tahun kitorang kenal kan?
huh, cepatnye masa berlalu.. tapi, setiap kenangan aku bersama sahabat yang sorang ni memang xkan kulupakan smpai akhir hayat.. dulu, ada masalah personal ke pelajaran ke, dia banyak membantu aku dari segi sokongan moral mahupun nasihat.. ukhwah yang terjalin antara kami sentiasa dibajai rasa kasih dan sayang yang xkan berubah sampai bila2.. InsyaAllah..
to my dearest friend, Aini..
eventhough I am not by your side rite now.. still u are one of the most awesome friends I've ever had in this world..
thanks for being a part of my life...
sayang Aini.......
mmuuuaaah......
Bunga tulip.. simbolik sayang kami kat Aini taw

::hatredandlove::

Views
Benci vs Suka
dalam hidup ni susah kita nak tafsirkan perasaan sendiri.. nak suka ke nak benci , like or dislike..
dl persoalan ni pernah gak bermain dalam fikiran yang x bape nak matang nih.. apa reason aku suka kat sesuatu?

and sometimes my feeling isn't right by hating someone or something that I even don't know well..maybe it just a sort of feeling that all of us may experienced even a bit of hatred and love..kalu aku sendiri, cara aku membenci seseorang y pling obvious bila aku akan mengelak dari berhadapan dgn orang tuh.. sbb aku takut aku maki- hamun orang tu dlm hati nt.. better preventing than cure rite?

but then, I'll try to figure it out which side of she/he that I don't like.. sometimes, just by looking to other's faces may cause me to get annoyed easily.. depends on my mood and emotions at that time.. after thinking deeply inside my heart and brainwash a little, I will try to get rid all those negative thoughts about her/him.. and try to get close with them in friendlier way.. well, that is my style to overcome this 'masalah hati'.... alhamdulillah, until now, I still be able to get over my hatred or any dislike others to minimum level.. hehehe

hurm, susah gak nak control hati ni.. sape y punya hati bersih tuh bersyukur la..
bila hati bersih, kita pn jadi lebih tenang
hidup kena enjoy.. jgn mudah membenci sesuka hati.. kalu kita sayang org, org pn akan syg kita.. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...