-->

Asyik X Puas Hati je...........

Views
✿ Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI..
❤ Bila jadi baik, ORANG MELUAT..

✿ Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM..
❤ Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata
"ASTAGHFIRULLAH.. APA LAA NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?..."

✿ Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA..
❤ Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN..

✿ Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGOS..
Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR..

✿ Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR'..
❤ Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free..

✿ Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!....."
❤ Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?.."..

✿ Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?"..
❤ Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH?"..

✿~ Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah.. semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah.. tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan ini :

~♥> Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia...~See More
~ sayang Allah ~ rindu Allah ~ cinta Allah ~


copy and paste je ni.. tp mmg benar pun apa y dinyatakan :) take the positive side of this quote k

Andai aku punya rumah sendiri

Views

Rumah sendiri disini bermaksud rumah idaman
ahaha
ada kaitan x?? *ek-blinkblink


aku sgt2 berminat dgn interior design ni
pnh gak la suarakan hasrat hati kat ayah
then, feedback mmg lgsg x masyuk..
adeh, xpe2
paham dh aku ni lemah bab2 deco ni
*nada pasrah
apa pun x boleh......



tapi, aku ada la 'Google'ing a few design for home deco
aiseh... sungguh la wat ati aku geram
dah la unik, elegan, kontemporari... blablabla
y pastinya aku suka!!!
oh tidak, control your emotion Yayah


ok, back to the point


Living room yang OMG, Subhanallah.. mmg lawa la..

Bathroom y memang bersih tahap x hengat.. ahaha

Y ni pun lawa.. suka, nmpak tenang.. x serabut

Dining hall ekslusif bersama keluarga.. aiseh ayat..

Contemporary concept of dining hall

Kitchen... lawa la..

Zzzzzz

Keje jgn x keje.....


haila,*bukan nada mengeluh taw
mesti smart abes la kalu aku leh deco rumah mcm ni skali kan
tunggu la ada rumah sendiri
dengan syarat, fulus pun kena la 'ekslusif' skali

heheheehehe


credits to the owner of these pics


nak start merapu... blablabla

Views

hehehe
seronoknya balik rumah baru2 ni

g jalan2 kat Pusat Sains Negara Cawangan Kedah
naik Menara Alor Star
main bowling
memang enjoy sakan la

ok, enough said mmg best ^^


tu bukan main point entri ni senanye
entri ni more to sweet cheesy feelings inside
muahaha
can feel the mushy part already la

senanye kan, aku dah lama x suka orang
maksud 'suka' disini more to crush la
bukan love palsy or whatever it names

sekarang pun, aku xde minat sesape kot
yang boleh wat adrenalin ni mengalir dgn pantasnya
ahaha.. apa la plik sgt ayat aku ni kan

cuma, aku skrg mudah suka dgn org y senyum 3 saat dgn aku
senyum y ikhlas
rasa mcm hati dh jadi mcm ala-ala taman bunga tulip je
suka sgt

by the way, aku mmg suka mamat yang ada 'eye-smiled'
macam ni

alolo.. cute kot
ahahaha
gilo la ko Yayah kalu bab2 merapu ni kan

ok.. the end



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...