-->

Kura-Kura dalam perahu.. pura2 xtahu???

Views

Penggunaan bunga2 bahasa dalam kehidupan seharian memang x dinafikan selalu sgt digunakan
yela, kita kan berbudi dan berbahasa..
eceh.. ahaha
tapi ada gak kdg2 soalan2 y diutarakan tu agak hampeh bila ditanya

what's the point of asking me that??


sebab ikut logik akal pn dh leh agak jwpnnye

Hahaha


contohnya:

1)Bila orang nampak anda baring tutup mata....
Soalan: Hyee! tidur ke?
Jawapan: Tak la,aku training mcm mana nak mati nanti...

2)Imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair,dia mesti tanya gak:
Soalan: Nak repair tv ke?
Jawapan: Tak la,aku bosan! so sje aku bwk tv ni jln2.

3)Time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti tanya anda:
Soalan: Hyep! da bangun?
Jawapan: Ish,aku tengah tido sambil berjalan-jalan...

4)Kawan anda call phone umah anda dan...
Soalan: Hello?.. Ada mana ?
Jawapan: Kat sini haa ,kat bus stop!!!

5)Diorg nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah..
Soalan: Eh baru mandi ke?
Jawapan: Ehh! Mana ada , Aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!

6)Anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan tanya anda..
Soalan: Ada orang tak?
Jawapan: ( *Suara Kiut* ) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!
 


Haha.. sekadar hiburan

leh la jwb mcm ni kalu ada org tnye soalan2 ni kat anda ye
tapi, kalu org lebih tua mcm mak ayah, atuk nenek segala bagai
toksah la jwb cmtu ye
mau kena pelempang 'free' x berbayar

have a nice weekend

:) 






credit to: FB profile

Siapakah AKU?

Views

Aku selalu menegur, tapi begitu pantang ditegur

Aku selalu menasihati, tapi begitu payah untuk dinasihati

Aku banyak berdosa, tapi jarang benar mengingatkan dosa

Aku banyak melakukan maksiat, tapi masih diriku suka pada kemaksiatan

Aku bencikan penipu, tapi aku juga adalah seorang penipu

Aku bencikan musuh Islam, tapi aku jugalah yang merosakkan Islam

Aku acapkali menangis, tapi tangisanku hanyalah kepura-puraan

Aku acapkali melaungkan kebaikan, tapi aku sendiri tidak mengikutinya

Aku mungkin nampak mulia pada pandangan manusia, tapi sebenarnya akulah insan terhina di hadapan ALLAH


*quote ni aku copy-paste from one of my friends in FB

sama2 la kita memperbaiki diri

T_T



Online Shopping! yabedabedu

Views

Korang pernah online shopping x?
sti pernah kan...
slalunye aku ni kalu x blogwalking, aku window shopping
tp online je
mata je melilau, kaki statik

Ahaha
:)

slalu usha2 baju/blouse/ dan sewaktu dengannya
well, I kan ladies *hikhik

just wanna share this awesome site 


Tara......... BUYMORE DOT COM
dah beli, and kira puas hati la kot


*xde idea nk update blog*

ok, the end
take care
Salam sayang,
Yayah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...