-->

Kehidupan-Raihan & Inteam

Views
Kesenangan yang datang
Tak akan selamanya
Begitulah selepas susah ada kesenangan

Seperti selepas malam
Datangnya siang
Oleh itu waktu senang
Jangan lupa daratan

Gunakan kesempatan untuk kebaikan
Sebelum segalanya terlepas dari genggaman
Kelak menyesal nanti tak berkesudahan
Apa guna sesalan hanya menekan jiwa

Jangan difikir derita akan berpanjangan
Kelak akan membawa putus asa pada tuhan
Ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan
Setelah kabus berlalu pasti cerah kembali

Ujian adalah tarbiah dari allah
Apakah kitakan sabar ataupun sebaliknya
Kesenangan yang datang selepas kesusahan
Semuanya adalah nikmat dari Tuhan


Gunakan kesempatan untuk kebaikan
Sebelum segalanya terlepas dari genggaman
Kelak menyesal nanti tak berkesudahan
Apa guna sesalan hanya menekan jiwa

Jangan difikir derita akan berpanjangan
Kelak akan membawa putus asa pada tuhan
Ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan
Setelah kabus berlalu pasti cerah kembali

Ujian adalah tarbiah dari allah
Apakah kitakan sabar ataupun sebaliknya

Ujian adalah tarbiah dari allah(allah...)
Apakah kitakan sabar ataupun sebaliknya

Kesenangan yang datang selepas kesusahan adalah nikmat dari tuhan...
                                                      
Lyrics provided by LyricsMode.com

Kisah Cintaku*Mimpi part 1

Views
Lenanya aku tido semalam
dh mcm rupa katak pn ada
adeh, sangat x ayu ok.. peduli hapa aku :)

Senanye, (blush sorang2), semalam aku mimpi someone
aku mimpi aku bonceng motosikal dengan someone ni
omo, so sweet
ish, kan best kalau dia tuh suami aku.. muahaha
gatal mode switch on
tapi, dalam mimpi memangla sumenye indah2 belaka
ah, x kira, nak gak cite wlpn xde kaitan dengan seisi alam

and the truth is, I knew that 'someone' in my dream
ahahaha
and y peliknya, cmne leh ttbe dia masuk mimpi aku
sblm nih pn xpernah bercakap pn ngan dia
and sampai sekarang pn aku rasa 
aku memang x bercakap dengan si dia
mimpi memang pelik kan
tapi
takkan jadi kenyataan
nama pun mimpi

Ok, tamatlah sudah kisah 'cinta' cempoi aku ni.. ahahaha
sangat x best
tapi sangatla x best kalu aku syok sorg2.. muahaha
ok, harap2 lepas nih leh mimpi jumpa jejaka handsome

Silakan datang wahai 'jejaka2 hencem' dlm mimpiku
*x abes2 :)




Funny but not

Views
it's funny how hello is always accompanied with goodbye
it's funny how good memories can start to make you cry
it's funny how forever never seems to last
it's funny how much you'd lose if you forgot about your past
it's funny how “friends” can just leave when you are down
it's funny how when you need someone they never are around
it's funny how people change and think they're so much better
it's funny how many lies are packed into one “love letter”
it's funny how one night can contain so much regret
it's funny how you can forgive but not forget
it's funny how ironic life turns out to be
but the funniest part of all, is none of thats funny to me

Credit to: Arianna Loshnowsky


Rahsia Tarikh Lahir

Views

Lama rasanya x post entri
bukan apa
sibuk exam
4 critical papers lined up for 4 days in a week 
ada gak la rasa mcm nk terjun bngunan
ala-ala bungee jumping
muahaha

then, aku dah mula nak melagha kan diri dengan blogwalking jap
ttbe jeles tgk org len update entri slalu
aku pun nak gak share ngan korang

Ni ha
:
:
:

Rahsia Tarikh Lahir
atau yang ini

rahsia tarikh lahir berdasarkan bulan

 Element Tenaga diri dan 5 jenis tenaga asas yang membentuk/mempengaruhi personaliti anda
ELEMENT6
Elemen Tenaga Diri anda adalah BESI - kekuatan anda adalah pada mental dan pemikiran serta prinsip diri
CORE6
Mudah rezeki – duit, bijaksana, pemimpin, utamakan keluarga
SUB-CORE2
Kekuatan pada mulut – bercakap, banyak cakap, lembut hati, menarik wanita/lelaki
DRIVE5
Pemimpin, berprinsip, pelbagai kemahiran, cabaran, degil, keras hati, sibuk, ‘destructive’, pemarah/geram
SUB-DRIVE1
Sendiri - tidak bergantung pada orang lain (independent), pemimpin, bijaksana, menarik pendengki & cemburu
LIFE-FACTOR4
Ilmu dan perancangan, kehidupan, pandai, bijaksana, suka ilmu @ merancang, ada nilai seni, boleh dipercayai, pandai masak

*Ok, part yang pandai masak tuh aku ngaku salah.. 
Hehe :)

Ada lagi 9 asas yang membentuk/mempengaruhi kelakuan kita:
and mostly agak tepat la y masuk dlm list ni ngan diri aku
Ok, try la..
saje suka2
hee


9 jenis tenaga asas yang membentuk/mempengaruhi kelakuan (perilaku dan tingkahlaku) anda adalah :
1)41Boleh merencana/merancang sendiri / belajar sendiri / ilmu mudah dapat, TAPI: perancangan kerap tergangu / perancangan dirahsia / cabaran dari perancangan
2)19Suka buat kerja/bisnes secara sendiri / kejayaan atas fktor sendiri, TAPI: tidak suka menurut karenah orang lain
3)51tenaga ‘self-centered’ / individu berprinsip / kerap bergerak/berjalan/outstation
4)96Bisnes mendatangkan kejayaan/duit / tenaga usahawan
5)21Bercakap atas autoriti / rasmi, TAPI: suka mengarah / kecilkan hati orang lain tanpa sedar / berterus terang
6)72Bersikap ‘friendly’ / terima nasihat dari orang lain / menarik penyokong & ‘opposite sex’ / boleh terlibat dalam hubungan secara rahsia
7)91Suka berniaga secara sendiri / buat kerja sendirian / ‘lone ranger’
8)16Menarik pengikut @ penyokong / personaliti moden & stylish, TAPI: kerja sendirian demi mengejar kewangan / kejayaan. Nota: jika kod ini di sektor ibu, hatinya terbuka untuk berkahwin dengan orang yang lebih tua @ muda @ lain bangsa
9)67Duit diguna untuk mempengaruhi seseorang (+ve/-ve) / suka belanja kawan

Wishlist 2012

Views
Wah, seronok kau dah masuk tahun baru

Amacam azam tahun baru?
nak jadi lebih baik?
Bagus2..

Ok, entri nih xde kaitan dengan azam pun
Hahaha
aku saje nak kongsi 'wishlist' utk 2012
xdela wishlist sgt
more to
:

DESIRE TO HAVE THOSE STUFFS!


1# Samsung Galaxy S2

biarpun aku nih bukanlah seorang yang cermat (x reti nk jaga barang dengan elok)
setakat admire pn aci la
*Orang lain dh berkurun guna, aku baru nak masuk list.. ahaha

2# Girls' Generation Diary
Ohoho.. cool abes la
aku kan a part of SONE
so, memang rasa mcm nak beli diary y ada cover muka diorang
muahaha
lgpn, aku memang pantang tgk mende cute ni *winkwink
and private diary aku dh nak abes page nye-alasan-

3# Novel Jemari Seni
aku kan peminat Hlovate
Cite pasal suami isteri... ye kot.. Xpnh baca ^^

______________________________________________________

actually, 
bukan material menjadi priority dalam list aku

aku nak jumpa kawan2 SMAP
nak jumpa Dirah, Didie, Farah, Aniah, Aini Sainin
dan warga Genesis o3'
I miss them so much
T.T

kalau leh 'hangout' sehari ngan diorang pun
aku rasa dah cukup untuk aku lepaskan rindu
sayang korang!




Bila plak la nak leh amek gambar mcm ni lagi
T.T
May ALLAH bless all of u


Aku bakal merindui 2011# :)

Views


2011 banyak memberi makna tersendiri buat setiap individu
dan yang paling penting
I've been through it well in bad and good times
sebab dlm kepahitan aku enjoy segala experience yang aku dapat 
^^
sekali-sekala kena gak jd positive thinker kan

#aku mula mengaktifkan diri dalam pelbagai aktiviti fakulti mahupun persatuan
-ni gara-gara nk dpt markah merit.. haha

saje je letak gmba ni.. nmpak sket buat keje.. muahaha


# herbarium and insects collection yang sgtla..........
korang isi sendiri tempat kosong tuh

tapi, best gak
sebab hasil dia blh tahan
ok, nak compare ngan orang yang memang buat awal ngan 
aku y last minute ni memang x aci la kan
better something than nothing kan..
huhu, sedapkan hati


Mikania micrantha


insect x banyak mcm org lain.. huhu

#pertama kalinya aku menjejak kaki ke negeri yang xpernah dilawati selama ini..
-aku g Johor ngan coursemates, siap masuk paper Utusan agi.. huhu
bajet femes jap


# I've bought a camera.. at last.. 


Haha
tapi yang cikai jela
y ada lens besar2 tuh....

lepas keje kot... heee

banyak kot..
so, aku nk letak je pic
haha
malas dh nak menaip
1st time wat insect collection-LI dolu2#

postharvest lab-LI#

UniSZA banjir!!

Taman Tamadun Islam.. ala, y ada Masjid Kristal tuh ^^

Join aktiviti MPP, and got the 2nd place. Go, Biotech!

g tgk gajah.. besar woo

Tasik Kenyir.. 1st time being there

kaya dgn buah-buahan-LI#

sukan fakulti... sadly, we lost.. better trying!

semangat support FPB! siap pkai bj kurung agi (br abes kelas)

Sepupu accident malam rye aji T.T alhamdulillah, dh ok

Class trip ke UPM

rombongan jemaah BZ (insect hunters)

men x ingat dunia... hoho, saya kah?

1st time masuk fitness room.. excited kot! hehe
Oops, sorry...
byk sgt pic..
hahaha
by the way, I'm looking forward what will happen next in 2012

#Yesterday is a history

#Today is a gift
#Tomorrow is a mystery.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...