-->

mood baik punye

Views


Terasa lama sangat x ber'blogging'
padahal baru seminggu je pun
seminggu yang dah rasa macam tak cukup tanah terkejar sana-sini
dengan macam2 hal yang berlaku minggu ni

At last, settle gak sumenye

Alhamdulillah
:)

rasa lega sgt
and FREE!
ahahaha
*bahagia sungguh*

and thanks to those y baik hati singgah blogku yang dah start nak bersawang
kinda terharu gak la
well, I'm senja(sensitif+manja) sekali-sekala tau
bertakung airmata di balik senja
kihkih

before I'm off, korang pnh tgk x bottle y mcm ni?



It's cute ^^ hehe, I'm talking nonsense already

-start blogwalking from this moment-

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Pinjaman

Views



Alhamdulillah, mood 'story-telling' aku dah segar bugar bak bunga rafflesia hari ni
Tajuk entri kali ni bukanlah berkaitan dengan PTPTN
mentang2 la 'pinjaman', sume nak ingat PTPTN kan

ini situasi 'sempoi' yang ingin aku sampaikan

si Ali kehilangan isteri yang sangat dicintainya... 
yela, sape x sayang bini kan
dia berkurung dan meratapi kematian isterinya di dalam rumahnya
disebabkan terlalu sedih dengan pemergian isteri tercinta

nak dijadikan cerita, datanglah mak cik Enon ni ke rumah Ali
dia menanyakan si Ali ni tentang satu situasi


'Ali, kalau mak cik pinjam barang orang lain, mak cik kena pulangkan kepada pemiliknya kan?' Tanya mak cik Enon kepada Ali.

 "Yela mak cik, mana boleh buat harta sendiri.. Kan pinjam je namanya tuh, kenala pulangkan", Ali membalas dengan nada tanpa riak.


Then, mak cik dia bertanya lagi x puas hati.. hehehehe
"tapi mak cik dah lama pinjam daripada insan tu, macam mana mak cik nak pulangkan barang tu?"

Jawab si Ali, kena la pulangkan barang itu dengan gembira sebab pemiliknya dengan baik hatinya dah bagi pinjam kat mak cik dalam tempoh yang lama.....

pastuh, si Ali ni tersedar dari lamunan
kenapa dia perlu meratapi kematian isterinya 
sedangkan hidup ini hanya pinjaman daripada Allah SWT


Allah telah meminjamkannya sesuatu yang berharga, dan bila Dia  berharap untuk memilikinya semula
Dia berhak ke atas sesuatu itu
kerana memang sudah milikNya yang hakiki




Setiap detik, saat dan ketika
kita patut bersyukur dengan segala nikmat dan kurniaan Allah SWT :)


p/s: Sorry, I'm not a good story-teller 
tapi, x salah kan kalu berkongsi ilmu :)



Bila Yayah dah naik remos malas

Views



Sorry x sempat nak blogwalking kat blog korang yang awesome2 belaka

Currently, in hiatus...
no mood, malas, and segan...

nanti2 I datang blog korang ye
Jangan marah
:)
Have a nice day sume
Take care

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...