-->

Entri Special untuk Najmi

Views
 Kehadiran Najmi (my last brother) bukanlah sesuatu yang aku impikan setelah berumur hampir 20 tahun ketika itu.. rasanya bila dengar mak mengandung time matrik tuh, ada gak la rasa macam serabut kepala otak ni.. bukan apa, jauh sangat beza umur kami adik-beradik nanti... dah leh jadi mak cik Najmi dah T.T 




sangat x best feeling time tuh...


tapi bila mak dah nak bersalin.. hati rasa berdebar... 


tanda nak bersalin sudah hampir.... haha, xdela... suka sbb excited sangat.. sape x suka baby kot... tapi, mula2 lahir, x dapat tengok dia.. 


sbb dia masuk SCN.. (Special Care Nursery).. selalu budak2 yang kena penyakit kuning ditempatkan disitu.. 


Alhamdulillah, adik aku selamat dari penyakit2 tuh.. cuma ada sedikit kecederaan di kepalanya waktu nak vacuum 'suruh' dia keluar ke dunia baru ni.. 

haish, kecik2 ketegaq dah adik aku nih.. hahaha

And, alhamdulillah jugak sebab segalanya selamat :) mak dan anak... and of course, aku tersangat la happy dapat adik baru.. yang diberi nama sendiri oleh aku... well, I kan anak sulung.. hehe


aku bersyukur sgt sebab sejak kehadiran najmi dalam hidup aku, aku sentiasa rasa happy dan terhibur dengan keletah dia.. and aku notice something... dia lebih mengikut perangai aku... compared ngan adik-beradik yang lain.. 
antaranya ramah x bertempat.. hahaha.. still, I love him as the way he becomes right now ^^


Najmi, akak sayang and rindu kat hang sangat .....mmuuaah!




Buku Pertama dari En Hailmi MS UniSZA

Views

Alhamdulillah, akhirnya siap juga buku Penyakit Tanaman Buah-buahan oleh En Hailmi yang merupakan pensyarah Plant Protection di UniSZA.


"Penyakit Tanaman Buah-buahan"
Terbitan : Penerbit Universiti Sultan Zainal Abidin
Tahun : 2011
Harga : RM 60
Tebal : 206 m/s
Kualiti : Glosy/Art paper with all pages in COLOUR
Urusan Tempahan : 0193447323 (Hailmi MS)

Penulis : Hailmi M.S.(UniSZA) dan Kadiri J.(UPM)


Buku ini sangat berguna untuk panduan petani dan pengusaha tanaman buah-buahan khususnya...
pelbagai penyakit tanaman berkaitan dengan fungi/kulat, bakteria dan nematodes dapat dipelajari dan dilihat kesannya terhadap tanaman buah-buahan..
Pelajar yang mengambil kursus Bioteknologi dan Pertanian juga digalakkan memiliki buku ini untuk memudahkan anda membuat rujukan  ketika menyiapkan assignment nanti :)

kepada sesiapa yang ingin mendapatkannya, sila hubungi En Hailmi ye..

atau


bolehla berhubung dengan Penerbit Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di talian 096664466

"Ilmu demi Faedah Insan"

Happy belated birthday!

Views
kenapa bila umur kita makin meningkat, kita sering mengabaikan perkara yang remeh? mungkin tak semua, tapi... aku salah seorang daripadanya.....
my fault 

dulu, aku akan cuba mengambil kesempatan walau sesibuk manapun untuk wish gak kawan2 lama aku terutamanya dari SMAP Labu bila tibanya hari bertuah diorang.... Ye, wish yang sangat simple tapi mampu membuatkan hati penerimanya tersenyum walaupun tanpa hadiah dihulur.. perkara itulah yang sangat aku cuba terapkan dalam diri aku untuk terus mengingati dan mengukuhkan lagi persahabatan kami semenjak hidup berjauhan... 

to those friends... Nurul Faizah Fariza (050990) and Laila Azwa bt Hassan (090990)I'm really sorry that I didn't even say this simple wish to both of you... I did actually but not by texting any messages to you .. only praying the best for you in the world and hereafter... I'll always keep that prayers along with me... until I die... 

I love you.. 

and thanks for all those cherish memories that you've been shared with me for those years since we are together :)                                        
            
"We each take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other, everywhere."

                                                                                                                                 Sincerely,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...