-->

Rasa Bersalah yang Kuingat Sampai Sekarang

Views










buat exercise jap

ok, entri hari ni
macam bese, xde motif
hehehehe

sorry la, buang masa korang lagi ye




kalu xmau baca, leh je buat closure sambil pandang kanan, kiri

serius I x kesah ok... ahahaha *muka berlagak


aku nak kongsi feeling best2 pun cm xde pape feel je skrg
so, aku nk share pasal rasa bersalah....

aku tau la sume orang buat salah
hehehe
cuma nak ngaku atau tidak je kan
uish, ingat senang ke nak minta maaf
kdg2 ego tuh ada, malu pun ye gak
yang pasti, bagi aku susah untuk ungkapkan kata2 maaf kepada seseorang
betul tak?
*ke aku sorang je y rasa mcm tuh ek?


Ok, start!

Kejadian ni berlaku waktu aku kecil molek lagi
darjah 4 kalau x silap, aku ada pinjam buku lirik Westlife drpd sepupu aku
cantik sgt buku tuh dia decorate, siap ada gambar2 Westlife lagi
zaman kecik2 kan slalu buat benda2 kreatif ni
and sepupu aku mmg sgt2 kreatif
aku pun nak pinjam la, kononnye nak menyanyi karaoke dlm kelas
and cuainya aku, aku tinggalkan dalam meja kelas time tuh

dipendekkan cerita, meja kelas kitorang digunakan untuk dewan peperiksaan
then, buku tu hilang!!!!!!!!!!
!@##$$%%
aku rasa sgt2 bersalah... sgt2
mmgla aku berterus-terang dgn akk sepupu, tp mesti dia terkilan kan
sorry kak nisa T.T


second, time aku f1
peristiwa ni sgt2 menyusahkan orang lain terutama kakak didik aku

aku hilang!
actually, aku x hilang, tapi aku menghilangkan diri
nak dijadikan cerita, time tuh aku outing ngan kakak didik
Kak Insyirah :)
baik, manis orangnya
and of course penyabar

aku xtaw apa yang merasuk diri aku smpai aku blh hilang akal
cmne ye nk cerita?
hm, akak tu suruh aku stay sbb dia nak beli barang dlm kedai tu jugak
aku salah dgr yang dia suruh aku tggu dia kat stesen bas
mengong dh aku time tuh

sbb kalu pkir logik, xkn la akak tu senang2 je nk suruh aku g sorang2 kan
dah la xpernah jejak kaki kat terminal One time tu
nampak sgt aku ni pendek akal.. dush!

hurm... memang lps tuh kelam-kabut akk tu cari aku
yela, kes budak kena culik ni kan banyak
siap lapor kat bilik announcement lagi
mesti dia risau gila kan
memang lepas jumpa dia balik, muka dia dh merah padam menahan sabar...
Jahatnya aku kan?
minta maaf banyak2 Kak Inn


byk lagi hal yang buatkan aku rasa bersalah
mengumpat orang, kantoi on the spot
memang Allah nak tunjuk balasan on the spot juga la tu :)

dan memang bila kenang2 balik, rasa mcm hidup aku ni
selalu menyusahkan orang lain
ada je silap dan dosa aku pada keluarga, kawan2, guru2
macam2 la kesilapannya

but, for anything that happens, I'll always think like this


some people come into your life as a blessing while others come into your life as a lesson


hidup kita ni memang xpernah lari dari melakukan kesilapan
akui kesalahan, dan berubahlah menjadi lebih baik
:)


psst: mlm ni I blogwalking ye... nak siapkan report yang satu ni, azab x abes lagi.. huhu
take care, salam sayang,
Yayah :)










26 comments:

  1. bende macam ni selalu belaku kot mase kecik dulu . haha

    ReplyDelete
  2. hehe. kantoi mengumpat tu sama la >.<

    teringat masa muda dulu buat buku lirik jugak. hoho. kita tak sempurna. yang penting kita belajar daripada kesilapan dan tak ulang lagi. :)

    ReplyDelete
  3. westlife huhu lama x dengar.. wa ilang siap kna wat pengumuman tu :D

    ReplyDelete
  4. memang susah nak mengaku kesilapan sendiri kan huhu

    ReplyDelete
  5. memang susah nak mengaku kesilapan sendiri kan huhu

    ReplyDelete
  6. heheee... awk xjahat, nakal kot... hahaa xD

    ReplyDelete
  7. kesilapan sendiri tak nampak..kesilapan orang cepat jea dikesan..hehe

    ReplyDelete
  8. tiap2 org ada wat salah kan...yg pnat, kna mtk maaf dngn diorg...=)

    ReplyDelete
  9. westlife grup pujaan zaman muda muda haha

    ReplyDelete
  10. saya punya cerita lagi teruk . hee :P yang penting , kita dah mintak maaf

    ReplyDelete
  11. 0o0o, pengalaman cik yayah tu kira ok lagi, xde la teruk sangat..hehe pape pon, sy bersetuju sgt2 tang quote tu..=)

    ReplyDelete
  12. kalau dah mintak maaf ok la tuh.semua orang ada buat salah kan :)

    ReplyDelete
  13. same! cik pon dulu ade gak buku lirik mcm yayah citer tu..haha lawak lak rase..er cik mudah je nak mintak maaf.hehe

    ReplyDelete
  14. xpe2.. aslkan lps kita buat slh , kena laa cpt2 mntk maap kan.. hihihi :)

    ReplyDelete
  15. da lme x dgr word kakak didik.hehe

    ReplyDelete
  16. setiap manusia tak lari dari rasa bersalah jika melakukan kesalahan melainkan manusia tu tiada rasa bersalah..^^

    ReplyDelete
  17. ala, time kekecik kalau ade rasa bersalah lepas buat salah, adat lah tu.. biasalah bebudak~ hehehehe

    ReplyDelete
  18. bnyk sngt rs besalah!!
    kadg2 benda yg tak slh pun nk rs besalah gak . tuh yg jadi bnyk
    tp org kate tak elok rs besalah bnyk2

    ReplyDelete
  19. macam2 lah awak ni dek.. hehe .. lain kali kalau taknak salah , kena tanya dulu betol2.. hehe .. tp sbnrnya akak pon same. kdg2 ble mgumpat psl org, esok lusa kena kat muka akk.hehe

    ReplyDelete
  20. hai cik yayah..
    ok, bai cik yayah..=P

    ReplyDelete
  21. haha.. lawak2... biasa la budak2 lagi..

    jom baca kejap..=D
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

    ReplyDelete
  22. ego seseorang tu akan jadi lebih tinggi bila menunggang skuter ego.,
    ok., dah..

    ReplyDelete
  23. Akak, bilamana manusia memohon keampunan kepada Allah, mustahil Allah tidak terimanya. Kerana itu, ALLAH MAHA PENGAMPUN dan menetapkan bagi diri-Nya sifat kasih sayang. Moga akak hidup dalam keadaan yang sejahtera. Insha ALLAH.

    ReplyDelete
  24. Akak, bilamana manusia memohon keampunan kepada Allah, mustahil Allah tidak terimanya. Kerana itu, ALLAH MAHA PENGAMPUN dan menetapkan bagi diri-Nya sifat kasih sayang. Moga akak hidup dalam keadaan yang sejahtera. Insha ALLAH.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...