-->

Suratan atau Kebetulan?

Views



Dalam hidup kita, kadang2 banyak surprise kan
orang yang kita sayang pergi meninggalkan kita dalam sekelip mata
hilang kwn, hilang saudara
accident, pastuh patah riuk sana-sini
lumpuh tiba2
bencana alam
dan mcm2 lagi la kan

kadang2 tu, kita sendiri x menyangka yang kisah hidup kita ni
dah mcm kisah telenovela melayu
dalam 1 saat, semua boleh berubah 360degree 
membuatkan kita terus terjatuh kadang2
sampai rasa mcm xleh bangun semula

pernah jadi mcm ni x korang?

setakat ni, aku belum hadapi ujian2 sedahsyat itu
mungkin ALLAH lebih mengetahui diri aku y lemah untuk menangkis sume tu
tapi, kuasa ALLAH yang menentukan
bila2 masa je Dia berhak uji aku 
dengan nikmat dan bala
cuma, aku takut 
andai tiba hari itu, hati aku rapuh...
bila nikmat ditarik balik oleh sang PenciptaNya

Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara:
1. Kaya sebelum miskin
2. Lapang sebelum sempit
3. Muda sebelum tua
4. Sihat sebelum sakit
5. Hidup sebelum mati

 
Semoga Allah masih bukakan hati kita semua untuk menerima hidayah daripadaNya
aamiin

13 comments:

  1. insaf... suker... nice.. beringatlah kita sebelum datang lima perkara....

    jom renung kejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/jahil-dunia-jahil-agama.html

    ReplyDelete
  2. haihhh.. bile ingat dlm sekelip mata ja semua benda blh terjadi.. rase takut plak..

    #kena selalu beringat.. :)

    ReplyDelete
  3. same2 la kita mnfaatkan setiap detik y ada ni..insyaALLAH

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah buat masa skrg smua ujian masih mampu ditanggung..
    lepas ni tak tau la..hidup ni klu Allah nak tarik nikmat yg dia bagi sekejap jeh dia blh tarik..

    ReplyDelete
  5. ape2 pon yg penting x lupe printah Allah S.W.T n selalu berdoa kpadaNya..seterusnye berserah.. :D

    p/s : btw,dah follow sini.. :D

    ReplyDelete
  6. jom joint 1st ga petakbunga.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. amin..sebagai insan yg lemah, kita kena la persiapkan diri kita utk menerima segala ketentuan Ilahi..kan? =)

    ReplyDelete
  8. haah la kan...jgn bangga sgt dgn apa yg kita ada ni.nikmat Allah leh ditarik blik bila2 masa je dia nk..yg comel2 xmustahil tiba2 jd yg plg hodoh kalo ditakdirkan dia accident,patah hidung,tcabut kulit muka.kan kan kan...

    ReplyDelete
  9. Allah tak akan uji kita diluar kemampuan kita ^_^..dont worry...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...