-->

OST vs Story

Views

sejak menjadi penunggu di rumah selama sebulan lebih ni
*nampak sgt kaki tv kat umah*

dah jadi habit aku join nyanyi skali lagu tema 'Ariana Mikhail'
hehehe
siap kena tegur lagi ngan Tok wan dek bising sgt
bajet suara sedap nyanyi kat bilik karaoke
yela
aku pun nak gak feeling2 syok sendiri
tapi maybe terlalu 'feel' or menghayati sgt cite pun x bape ok kot
nanti terbawa2 sampai ke mimpi
nampak sgt cm org xde 'life' kan..... sigh =.='
hihi

aku nak share thought pasal OST
kalau perasan la kan, mostly setiap 'story' x kisah la
hindustan ke, korea ke, *melayu tidak terkecuali
mesti ada gak iringan lagu dalam sesebuah kisah
ada yang best

ha, mcm lagu 'Sedang Apa dan Dimana' nyanyian Sammy Simorangkir
OST utk Ariana Mikhail
mula2 layan drama ni sebab ada Sein yang ensemacho tuh
then, ntah camne leh terjebak terus minat cite ni
siap setiap kali iklan kat tv9 y ada muka diorang
muka aku hepi mcm ni ------>
fangirling sorang2

skrg ni lagu tuh jd favourite aku dh
sbb bila dgr lagu tuh, automatik aku teringat cite Ariana Mikhail tuh


lagu2 iringan aka ala2 OST ni sebenarnya leh *upgrade feeling or penghayatan kita tentang sesebuah jalan cerita
boleh dikatakan macam penambah perisa la gak kot
menyedapkan lagi suasana

ada yang theme song 'spooky' semacam, leh mewujudkan suasana suspens 
lagu2 cinta aka jiwang2 ni maybe sesuai dengan suasana romantik
x gitu?
hehe

lastly, sape minat cite ni, angguk sorang2..
hehe
tu je..

bye!!!

9 comments:

  1. cerita ape je ni? tak pernah tengok pon.. hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cite ni kat tv9.. kire ok la gak buat org2 y ngah boring kat rumah time tuh

      Delete
  2. ariana mikhail?? pernah dengar cite nie tp xpernah tgk.hihi

    ReplyDelete
  3. setuju2. sebenarnye last time tgk OST, cite lagenda budak setan tu. feel habes. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu tgk cite korea, siap hafal2 lagi OST dia y best2.. hihi

      Delete
  4. ramai yg ckp cerita ni bestt..tp saya x sempat nk tgk lg..kena tgk ni!!

    ReplyDelete
  5. lorr..awat xajak tok wan join karoke skali? hihi tingin nak dgr ost tuh, xpenah dgr pon..kesian kan, T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tok wan xreti nk nyanyi.. try la dgr.. agak best la kot :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...