-->

::santai di ladang::

Views
dah lama rasanya x amek2 gambar2 y bertemakan nature ni..
dulu, kalau rasa tension je, g jalan2 kat ladang.. ladang FPB tuh xdela banyak sgt pokok.. tapi sekurang-kurangnya ada gak tumbuhan hijau yang menyejukkan mata memandang.. boleh gak tenangkan kekusutan minda ni sekali-sekala..
bila duduk kat ladang tu, mulala berkelip2 kamera hadphone capture gambar2 y plik2.. haha.. xpe, asal bahagia
seronok bila duduk bersantai di bawah pokok sambil menikmati alam semulajadi ciptaan Allah ni.. kawan pernah cakap, kalau dah tension sangat tu, tarik nafas dalam2, then letakkan pandangan mata pada pemandangan hijau..insyaAllah, setakat ni saya cuba dan alhamdulillah berkesan.. jangan lupa bertasbih sekali, dapat pahala free nanti.. :D
last practical class for farm mechanization, kitorang blaja pasal Foxdrive Transplanter.. kat belakang tractor, ada implement yang boleh muat 2 orang operators yang berperanan untuk menyusun planting materials such as cuttings for planting.
cara ni mungkin lebih cepat kot berbanding manual planting.. nama pn modern tech applied in agricluture.. supposed to be more helpful in order of reducing the burden of the farmers...
balik kelas, g gym lak buat battle badminton ngan member2.. 1st time main kat gym, excited sgt.. haha.. puas dapat mengeluarkan peluh dan mengurangkan lemak2 dalam badan ni.. haha.. last but not least.. my 'happy family' pics.. huhu.. love u all always...

enjoy2......
En Rokli dan implementnya....


happy family


panas terik pn masih cool


sekali pandang mcm aiskrim.. imagination~


aiskrim 2-sided


fellow friends and housemates


2 cute operators with photographer and 'pok cik' ladang


art nature 1


art nature 2


Into the New World..hihi


x sempat nak siapkan rumah, pintu je ada.. masuklah~


nice shadows.. haha


suasana gym UniSZA


beriadah boleh kuruskan badan kn2??


Kamilah perintis badminton negara, Sumber dari Bernama



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...