-->

Realiti Tak Seindah Fantasi

Views
nih gaya kalu baca nota pelajaran XD

Korang pernah x baca novel cintan-cintun?



tipu la x pernah baca, ehehehe..
kalau ye pn x pernah baca novel, mesti pernah gak ter'tengok' love story kan?

especially the girls la
siap ngan cte Fairy Tale pn abes dilayannya (ok, ada la terasa sket2)
dan setiap kali aku baca novel mcm tuh, selalu terdetik di hati aku
nak jadi watak utama mcm dlm novel tuh..
ala-ala sweet gitu.. 

(except for imagining the perfect appearances and so on)
siap pernah berhasrat nak tulis esei pasal kisah cinta sendiri...
tapi sampai sekarang x tertulis lagi sbb otak, akal dan hati still xleh nak figure out who's the unlucky guy to be my hero?
Oh, my hero! *nosebleed

alalala, nama pn hikayat sendiri.. ikut suka author la kan? kekeke
dan akhirnya, aku kembali ke dunia realiti...

sebab dunia fantasi aku hanya wujud bila aku baru lepas baca novel cinta, tengok cite cinta, dan apa-apa yang berkaitan dengan cinta.. 
kdg2 tgk cite cinta pn leh stress, haish


bagi aku, dunia fantasi adalah dunia ciptaan sendiri.. yang kita sendiri menjadi watak utama, kita juga yang menentukan 'prince charming'.. dan watak2 sampingan yang lain

dunia realiti???

dunia di mana aku belajar menjejakkan roh dan jasad di atas sebuah kenyataan
di mana aku belajar erti susah payah gembira sedih menjadi seorang insan
blh menang award la nangis ala2 terharu cenggini

aku mengenali peritnya kehilangan

dalam erti kata sebenar
walaupun mungkin tiada 'happy ending' disebaliknya

aku tetap bersyukur sbb masih lagi berpijak di dunia realiti XD

p/s: kepada sesape y rasa pening baca entri nih, harap maaf :) 
effect bila dh rasa lemas dengan pujukan hati nak mencoret, tangan hanya mampu menari di atas keyboard menconteng entri, sory)


4 comments:

  1. ngehehe..sama cam aku la weh..pas bace novel mesti aku rasa lain macam je..sebab menghayati sgt jalan citer dia kot..haha

    ReplyDelete
  2. hahaha.. kan2?? cte fantasi ni @cte cinta novel nih leh buat kita terbawa2 ke dunia realiti XD

    ReplyDelete
  3. if bace extension sama macam bace novel kan bagus.. hehe >.<

    ReplyDelete
  4. mmg tabik spring la blh bc notes mcm bc novel XD

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...