-->

Tanggungjawab dan pengorbanan

Views
Dah berhabuk blog aku ni.. lama sangat tinggal... memang x sempat nak update even though mmg banyak sangat yang terlintas dalam pale otak sejak 2 3 minggu kebelakangan ni..... dush, masalah.... besela


aku nak cite pasal tanggungjawab dan pengorbanan.. sejak aku join persatuan ni, baru aku rasa 'kepenatan' luar biasa sampai susah nak bangun awal kalau tido lewat sikit... dulu, kalu tido kol 4pg pn leh gak nak bangun Subuh kol 6 lebih2.. sekarang, asyik Subuh gajah je..
tido lena sampaikan  kalu katil roboh pn x sedar



memang rasa takut gak sebab papehal kena jaga hubungan dengan Allah dl.. Allah always comes first..... harap2 lepas abes event nanti, kurang sikit masalah dan tekanan ni...



ok, proceed dengan tanggungjawab....


Great power comes with great responsibilities- Uncle Ben Spiderman Series
spiderman ke ultraman ni??



and aku sedar yang aku join ni pada mulanya hanya sekadar suka2 tanpa memikirkan apa2... apa tujuan aku ek? tapi, bila dah kena handle mcm2 perkara termasuklah masalah yang datang melanda sekaligus... hati aku terus terdetik..

" Kenapa aku offer diri join persatuan ni? penat je, tapi orang lain x hargai sikit pun pengorbanan kami"....

then, aku mengadu pada Allah melalui hati kecil aku sambil memujuk hati yang sebal ni...


mungkin ada hikmah atas segala yang berlaku...


dulu aku memang sangat kebudak-budakan... and Alhamdulillah, sekarang aku rasa aku lebih matang dalam menghadapi sebarang tekanan dari luar atau dalam...




mungkin juga sebab Allah sentiasa ada dengan aku :)


and aku juga merasakan pengorbanan aku hanya berbaloi kalau aku ikhlas melakukan yang terbaik.. 


Segalanya bergantung pada Allah yang menilai... bukan dari pandangan manusia yang hanya tahu menilai melalui perspektif sendiri...


and aku juga mulai percaya akan keyakinan diri disertai the efficient power of teamwork


and semoga segalanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang kesukaran... for upcoming event Dinner FPB 2010/2011
Fighting Yayah!!

Aamiin

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...