-->

Panas dan Hujan

Views
Bila hujan, selalu korang terkenang lagu apa?

Aku suka lagu kanak-kanak ni
:

:


Waktu pagi aku merenung
nun ke timur pemandangan mataku
Awan angkasa kulihat di gunung
menyebabkan gembira perasaan hatiku


Kabus beredar awan pun hilang 
Gunung kupandang nyata berseri
mengapa oh sinaran yang gemilang
menyebabkan aku lalaikan diri

Kupandang matahari semarak naiknya
Kufikir panasnya sampai ke petang
Khayal lah diriku oleh nikmat-Nya
Ketika itu hujan pun datang


Tak kusangka tak kuerti
di dalam panas mengandungi awan
hawa nafsu yang kuturuti
Fikiran nikmat rupanya rawan

ni lagu koir time aku masuk Pertandingan Koir
Asrama Negeri Perlis
2002 in memories
-cepatnya masa berlalu-




gambar-gambar nih di'cilok' dari Google je
tapi dah edit sket2
nak kasi dramatik 
^^
have a nice day






4 comments:

  1. time hujan ak slalu teringat lagu "listen to the rhythm of the falling rain" hehe..

    ReplyDelete
  2. @HK: tomey nye lagu tuh.. buat diri rasa mcm nk berselubung je bwh selimut smbil dgr lagu nih ^^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...